Museum het Reghthuys weer open

1 juni 2021

Eindelijk is het weer zo ver. Museum Het Reghthuys in Giessenburg opent weer zijn deuren. Vanaf zaterdag 5 juni zijn de vele cultuurhistorische objecten in het museum weer te bekijken. Uiteraard zijn de nog heersende corona maatregelen van kracht. Niet meer dan 50 personen mogen gelijktijdig in het museum aanwezig zijn. Iedereen dient ook een mondkapje te dragen. Per kamer zijn een beperkt aantal bezoekers welkom. De aantallen hangen van de grootte van de kamer af. De suppoosten zullen toezien en bewaken dat de coronamaatregelen goed worden nageleefd.

De vorig jaar opgestarte expositie "LIEFDEWERK OUD PAPIER" is nog steeds te zien. De bekende Giessenburger, maar geboren Giessendammer, Wim van Wijngaarden toont zijn bijzondere werk als tekenaar, fotograaf, affiches maker en schrijver van limericks.

Wim van Wijngaarden is al jaren verantwoordelijk voor de inrichting van de exposities in museum Het Reghthuys. Het is bijzonder dat nu een expositie te zien is, door maar ook over Wim van Wijngaarden. Meer dan 50 jaar maakt hij affiches, posters, tekeningen voor bedrijven, scholen en kerken, maar ook veel particulieren weten hem te vinden voor originele trouw -of geboortekaarten.

Een greep uit zijn omvangrijke hoeveelheid werk is nu nog te zien in het museum. De expositie blijft staan tot medio juni.

Vanaf juli zal er een expositie te zien zijn over voetbalvereniging Peursum. Deze vereniging bestaat 1 augustus a.s. negentig jaar.

Het terras bij het museum zal uiteraard bij goede temperatuur ook weer open zijn. U kunt hier genieten van koffie of thee met een prachtig uitzicht op de Giessen.

Elke zaterdag- en woensdagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur is iedereen weer van harte welkom!


Ouder nieuws: Dorpsquiz en lichtshow moeten jarig Schelluinen alsnog een feestelijk tintje geven

Museum Het Reghthuys

Dorpsstraat 10
3381 AG Giessenburg

Vanaf begin juni is het museum weer open. > Lees het nieuwsbericht

woensdag- en zaterdagmiddag
13:30 uur tot 17:00 uur
groepen op afspraak
0184 65 28 72
bgg 0184 65 15 77

Museumstuk

Wel eens gehoord van persglas? En hoe gewoon was oranje glas? > Lees verder

Fotobank

Honderden historische foto's van onze dorpen in de Fotobank. Het aantal groeit nog steeds! > Lees verder