Expositie "Radiogolven"

Radio VeronicaDe expositie RADIOGOLVEN geeft een beeld van de zeezenders radio Veroncica en radio Caroline.

In de zestiger- en zeventigerjaren waren deze zenders zeer populair. Miljoenen mensen, veelal de jongeren, luisterden dagelijks naar deze zenders. Disjockeys als Joost den Draaier, Tineke de Nooij, Eddy Becker, Rob Out en Lex Harding waren dagelijks te horen. Op 31 augustus 1974 werden deze zenders verboden. Velen hebben de laatste uren van de zender Veronica met tranen in de ogen gehoord en het dramatisch aftellen tot de laatste seconde meegemaakt.

Arie Rietveld uit Giessenburg was een fervente luisteraar en -nu nog- een fanatieke verzamelaar van alles wat met zeezenders te maken heeft. Zijn verzameling staat nu in het museum en geeft een goed beeld van deze rumoerige tijd met de vele piratenzenders.

Naast verzamelaar is Arie Rietveld ook een enthousiaste zendamateur. Vanuit het museum zal hij regelmatig contacten leggen met collega zendamateurs vanuit de gehele wereld.

In de jaren 80 en 90 waren de “bakkies” ook erg populair en niet alleen onder de vrachtwagenchauffeurs . Ook hieraan wordt in deze expositie ruim aandacht besteed.

De expositie RADIOGOVEN is een nostalgische expositie over de 2e helft van de 20e eeuw waarbij ook muziek uit die periode volop te horen is.

De expositie was te zien tot en met zaterdag 12 oktober 2019.

Museum Het Reghthuys

Dorpsstraat 10
3381 AG Giessenburg

Het museum is in ieder geval tot en met 19 januari gesloten. Afhankelijk van de dan geldende richtlijnen zullen we hier vermelden wanneer we weer open mogen om bezoekers te verwelkomen.

Museumstuk

Op ganzenjacht in de winter? Bovenaan de trap hangt een ganzenroer. Bereik de ganzen met de lage jachtslee. > Lees verder

Fotobank

Honderden historische foto's van onze dorpen in de Fotobank. Het aantal groeit nog steeds! > Lees verder