Burgemeester Ten Kate opent expositie in Giessenburg

8 juni 2017

Afgelopen zaterdag opende burgemeester Ten Kate van Giessenlanden de expositie Te Kunst en Te Kleur in museum Het Reghthuys in Giessenburg. Eén en dertig kunstenaars uit Giessenlanden laten hier een aantal van hun kunstwerken zien.

Schilderijen, beelden, foto’s, knipkunstwerk, zilversmeedwerk, raku -gestookt keramiek: al deze kunstwerken hebben op de een of andere manier iets te maken met Giessenlanden of de Alblasserwaard. De burgemeester was zichtbaar enthousiast over de mooie kunstwerken , maar ook op de wijze waarop al dit moois wordt geëxposeerd.

Tijdens de opening van de expositie werd aan de burgemeester ook het eerste exemplaar van het GROOT GIESSENLANDEN KLEURBOEK overhandigd.

Dit kleurboek bevat 28 kleurplaten en voorbeelden van fotogenieke plekjes in Giessenlanden. Van elk van de zeven dorpen zijn 4 platen opgenomen. Het kleurboek is te koop voor € 9,95 in museum Het Reghthuys. Maar ook bij De Punt in Arkel, bij EMTÉ in Hoornaar, bij de winkel De Buurt in Noordeloos en bij boekhandel Miek-Kado  in Giessenburg. Ook boekwinkels in Gorinchem zal het kleurboek te koop zijn.

Bert de Boer overhandigt het kleurboek aan de burgemeester

Uitreiking van het eerste GROOT GIESSENLANDEN KLEURBOEK aan burgemeester Ten Kate door de directeur van het museum Het Reghthuys, Bert den Boer.
Foto: Jan de Bijl

Ouder nieuws:

Museum Het Reghthuys

Dorpsstraat 10
3381 AG Giessenburg

woensdag- en zaterdagmiddag
13:30 uur tot 17:00 uur
groepen op afspraak
0184 65 28 72
bgg 0184 65 15 77

Museumstuk

Wel eens gehoord van persglas? En hoe gewoon was oranje glas? > Lees verder

Volg ons ook op Facebook

Fotobank

Honderden historische foto's van onze dorpen in de Fotobank. Het aantal groeit nog steeds! > Lees verder