Voorzitter Bert den Boer onderscheiden

26 april 2018

Feest! Vanmorgen kreeg onze voorzitter Bert den Boer een koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Ten Kate. Bert ontving dit lintje o.a. voor zijn eindeloze inzet voor onze vereniging.

Naast Bert waren er nog 7 andere gedecoreerden uit Giessenlanden. Daarbij waren ook Marrie Heijkoop (die zich o.a. ook inzet voor de schoonmaakploeg van Museum Het Reghthuys) en haar man Wim. Vanaf deze plaats feliciteren we Bert, Marrie én de 6 andere gedecoreerden uit Giessenlanden van harte!

Bert kreeg een koninklijke onderscheiding voor het volgende vrijwilligerswerk:

  • Van 1970 tot 2015: Vrijwilliger (enige tijd penningmeester en enige tijd voorzitter) van Schaakclub "De Giessen en Linge". Ook jeugdleider en begeleider bij het schoolschaaktoernooi.
  • Van 2003 tot heden: Vrijwilliger bij en voorzitter van de Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen én Museum Het Regthuys. Stelt exposities samen, verzorging van PR, ontvangt bezoekers en maakt roosters voor het museum.
  • Van 2014 tot heden: Bestuurslid van Stichting Vliegeniersmonumenten Giessenlanden WO2. Voor deze stichting geeft hij o.a. ook geschiedenislessen aan basisscholen.
  • Van 2014 tot heden: Bestuurslid van de Regionale Gemalenstichting Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Deze stichting heeft als doel de instandhouding van historisch waardevolle gemalen te bevorderen. Voor deze stichting verzorgt Bert o.a. de coördinatie van de vrijwilligers.

Met dank aan Arie v Noordenne (Giessenburg online) voor de foto's!

Bert den Boer onderscheiden

Bert en Leni den Boer

Bert den Boer spreekt een dankwoord

Alle gedecoreerden uit de gemeente Giessenlanden - 2018

Ouder nieuws:

Museum Het Reghthuys

Dorpsstraat 10
3381 AG Giessenburg

Vacatures

Wij zoeken bestuursleden. Onze vereniging is op zoek naar een conservator en een bestuurslid PR en communicatie. Kom jij ons team versterken? Kijk hier voor meer informatie.

Openingstijden

woensdag- en zaterdagmiddag
13:30 uur tot 17:00 uur
groepen op afspraak

0184 65 28 72
bgg 0184 65 15 77

Museumstuk

Bij machines denken we aan moderne dingen, maar de breimachine in ons museum is echt al bijna 100 jaar oud! > Lees verder

Volg ons ook op Facebook

Fotobank

Honderden historische foto's van onze dorpen in de Fotobank. Het aantal groeit nog steeds! > Lees verder