Arrangementen

Iets te vieren?

Een verjaardag, familiereünie of gewoon een feestje? Neem uw gasten dan eens mee voor een bezoekje aan het museum. Wij zorgen - indien gewenst- voor koffie of thee met gebak en/of een hapje en een drankje. Zelfs met elkaar lunchen is mogelijk

Varen met de sampan

Combineer uw bezoek aan ons museum met een tochtje over de Giessen in een Chinese fluisterboot. U stapt aan de Peursumseweg in een sampan voor een vaartochtje van drie uur of zelfs een hele dag. Onderweg legt u aan bij de steiger van Het Reghthuys, voor een bezoekje aan het museum en een heerlijk kopje koffie of thee in de theetuin. Er kunnen maximaal acht personen in een sampan. Voor meer informatie over de Chinese fluisterboot kijk op www.desampan.nl of vraag naar de mogelijkheden.

Rondrit met de paardentram

Maak een rondrit door de Alblasserwaard met de paardentram (ruim 20 personen), huifkar (maximaal 10 personen) of een janplezier (18 personen) van Stal Vonk. Onderweg brengt u een bezoek aan het museum en drinkt u een kopje koffie of thee met iets lekkers. Vraag naar de mogelijkheden of kijk op www.stal-vonk.giessenburg.nl.

Rondrit met de segway of e-bike

Op een sportieve maar vooral ontspannen manier de Alblasserwaard ontdekken? Bezoek het museum op een elektrische fiets of een segway. Kijk op www.sta-en-ga.nl of informeer naar de mogelijkheden.

Museum Het Reghthuys

Dorpsstraat 10
3381 AG Giessenburg

Vacatures

Wij zoeken bestuursleden. Onze vereniging is op zoek naar een conservator en een bestuurslid PR en communicatie. Kom jij ons team versterken? Kijk hier voor meer informatie.

Openingstijden

woensdag- en zaterdagmiddag
13:30 uur tot 17:00 uur
groepen op afspraak

0184 65 28 72
bgg secretariaatgvgs@gmail.com

Museumstuk

De Alblasserwaard was een heerlijk terrein voor de landbouwmechanisatie. En dat zien we terug in ons museum. Toen boeren in andere gebieden in Nederland nog met de hand werkten, kwamen bij ons al de eerste machines. > Lees verder

Volg ons ook op Facebook

Fotobank

Honderden historische foto's van onze dorpen in de Fotobank. Het aantal groeit nog steeds! > Lees verder