Expositie Hofstee in de Polder

15 januari 2023

Expositie Hofstee in de PolderTot en met 29 mei kunt u in museum het Reghthuys terecht voor de nieuwe tentoonstelling: "Hofstee in de Polder". Aan de hand van foto's krijgt u een overzicht van karakteristieke boerderijen in de Alblasserwaard.
Centraal in deze tentoonstelling staat boerderij "het Doolhof". Deze hofstee is jarenlang in bezit geweest van de familie Van den Dool.

Tevens worden er vele gebruiksvoorwerpen tentoongesteld welke gebruikt werden in de jaren zestig. Deze bestaan voornamelijk uit gewolkt emaille.

Deze expositie is tot en met 29 mei 2023 te zien op woensdag en zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. Museum het Reghthuys is te vinden in Giessenburg, Dorpsstraat 10. Leden hebben gratis toegang, bezoekers betalen € 2,00 entree.

Museum Het Reghthuys

Dorpsstraat 10
3381 AG Giessenburg

Vacatures

Wij zoeken bestuursleden. Onze vereniging is op zoek naar een conservator en een bestuurslid PR en communicatie. Kom jij ons team versterken? Kijk hier voor meer informatie.

Openingstijden

woensdag- en zaterdagmiddag
13:30 uur tot 17:00 uur
groepen op afspraak

0184 65 28 72
bgg secretariaatgvgs@gmail.com

Museumstuk

Waar Nederland groot mee is geworden, is klein begonnen. In de boerenkamer van ons museum zijn ze te vinden: baggerbeugels. En ook leuk dat nog steeds nagedacht wordt over nieuwe ontwikkelingen... > Lees verder

Volg ons ook op Facebook

Fotobank

Honderden historische foto's van onze dorpen in de Fotobank. Het aantal groeit nog steeds! > Lees verder