Expositie Pronkstukken

11 juli 2022

Expositie PronkstukkenIn de zomer van 2022 was de tentoonstelling Pronkstukken te bezichtigen in ons museum. De naam zegt het al: De eigenaar is trots op zijn/haar artikel en wil dit graag met zoveel mogelijk anderen delen. Zodoende was er een keur aan uiteenlopende artikelen samengebracht, elk met hun eigen verhaal. Speelgoed, gebruiksvoorwerpen, kunst. Van antiek tot modern; er was van alles tentoongesteld. Saillant detail: meerdere artikelen vertegenwoordigen een (emotionele) waarde.

Kenners zeggen, dat dit een van de mooiste tentoonstellingen was die ooit in het Reghthuys neergezet is. Reden om de duur te verlengen tot 3 september 2022.

Het museum is gevestigd aan de Dorpsstraat 10 in Giessenburg en is elke woensdag- en zaterdagmiddag open van 13.30 uur tot 17.00 uur. Groepen kunnen op afspraak elke dag het museum bezoeken.

Museum Het Reghthuys

Dorpsstraat 10
3381 AG Giessenburg

Vacatures

Wij zoeken bestuursleden. Onze vereniging is op zoek naar een conservator en een bestuurslid PR en communicatie. Kom jij ons team versterken? Kijk hier voor meer informatie.

Openingstijden

woensdag- en zaterdagmiddag
13:30 uur tot 17:00 uur
groepen op afspraak

0184 65 28 72
bgg secretariaatgvgs@gmail.com

Museumstuk

De Alblasserwaard was een heerlijk terrein voor de landbouwmechanisatie. En dat zien we terug in ons museum. Toen boeren in andere gebieden in Nederland nog met de hand werkten, kwamen bij ons al de eerste machines. > Lees verder

Volg ons ook op Facebook

Fotobank

Honderden historische foto's van onze dorpen in de Fotobank. Het aantal groeit nog steeds! > Lees verder