KUNST in museum Het Reghthuys

Poster tentoonstellingVanaf zaterdag 3 juni laten 30 kunstenaars uit de gemeente Giessenlanden hun kunstwerken zien in het museum het Reghthuys in Giessenburg. 

De kunstwerken zijn zeer verschillend. Schilderijen, zowel modern als klassiek, beelden,  keramiek, zilversmeedwerk, knipkunst en nog vele andere vormen van kunst zijn in het museum geëxposeerd. Blikvangers zijn zeker een beeld van een mansgrote veeneik genaamd “Poldervenus”  en een “KALF” gemaakt van natuurlijke materialen en kunststof.

Op uitnodiging van het museum hebben de 30 kunstenaars één of twee kunstwerken aangeleverd. Een voorwaarde was dat het kunstvoorwerp op een of andere manier iets te maken moest hebben met Giessenlanden of de Alblasserwaard. Maar ook de kunstenaar zelf moest woonachtig zijn in Giessenlanden.  Daarnaast was de wens dat het kleurrijk zou zijn. De naam van de expositie heet daarom ook TE KUNST EN TE KLEUR.

De expositie duurt tot en met zaterdag 26 augustus. Elke woensdag- en zaterdagmiddag is het museum geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur. Groepen kunnen na afspraak elke werkdag het museum bezoeken.

Museum Het Reghthuys

Dorpsstraat 10
3381 AG Giessenburg

Vacatures

Wij zoeken bestuursleden. Onze vereniging is op zoek naar een conservator en een bestuurslid PR en communicatie. Kom jij ons team versterken? Kijk hier voor meer informatie.

Openingstijden

woensdag- en zaterdagmiddag
13:30 uur tot 17:00 uur
groepen op afspraak

0184 65 28 72
bgg secretariaatgvgs@gmail.com

Museumstuk

De Alblasserwaard was een heerlijk terrein voor de landbouwmechanisatie. En dat zien we terug in ons museum. Toen boeren in andere gebieden in Nederland nog met de hand werkten, kwamen bij ons al de eerste machines. > Lees verder

Volg ons ook op Facebook

Fotobank

Honderden historische foto's van onze dorpen in de Fotobank. Het aantal groeit nog steeds! > Lees verder