Museum rolstoeltoegankelijk

10 november 2017

Museum Het Reghthuys in Giessenburg is voortaan rolstoeltoegankelijk. Het voormalige gemeentehuis van Giessenburg, al vele jaren een museum, is sinds deze zomer beter toegankelijk gemaakt.

Voor mensen die slecht ter been zijn of met een rollator of rolstoel het museum wilden bezoeken was de stoep soms  een hele barrière. Mede doordat de knotgroep van de “Stichting  Landschapsbeheer Alblasserwaard” een bedrag van € 2.000,00 schonk voor de aanleg van een verbeterde stoep met leuningen, is de toegang tot het museum voor iedereen nu goed mogelijk. Afgelopen zaterdag werden de knotters als dank hiervoor in het zonnetje gezet in het museum.

kantklossers Tine Lock en Aagje van Meerkerk
Leden van de knotgroep en het bestuur van het museum op de verbeterde stoep.
Foto: Wim van Wijngaarden

Ouder nieuws:

Museum Het Reghthuys

Dorpsstraat 10
3381 AG Giessenburg

Vacatures

Wij zoeken bestuursleden. Onze vereniging is op zoek naar een conservator en een bestuurslid PR en communicatie. Kom jij ons team versterken? Kijk hier voor meer informatie.

Openingstijden

woensdag- en zaterdagmiddag
13:30 uur tot 17:00 uur
groepen op afspraak

0184 65 28 72
bgg secretariaatgvgs@gmail.com

Museumstuk

De Alblasserwaard was een heerlijk terrein voor de landbouwmechanisatie. En dat zien we terug in ons museum. Toen boeren in andere gebieden in Nederland nog met de hand werkten, kwamen bij ons al de eerste machines. > Lees verder

Volg ons ook op Facebook

Fotobank

Honderden historische foto's van onze dorpen in de Fotobank. Het aantal groeit nog steeds! > Lees verder