Museumstuk - bord heren van Giessenburg

September 2018 - Riët Timmerman

In de hal van Museum Het Reghthuys hing al jaren een overzicht van de heren en vrouwen van Giessenburg. Het was gemaakt door Pieter Verrips, die in het kader van zijn studie geschiedenis onderzoek heeft gedaan naar deze heren en vrouwen.
In april 2018 is het bord vervangen door een nieuw exemplaar. Het is twee meter hoog en gemaakt door Wim van Wijngaarden.

Heren en vrouwen van Giessenburg

In het midden is een chronologische lijst weergegeven met de namen van de heren en vrouwen van Giessenburg met daaromheen afbeeldingen van schilderijen of foto’s van deze personen. Bovenaan staat een oorkonde met zegel van Arent van Gent uit 1455.
Onder de lijst hangt het zegel van Arent van Gent uit 1412. Helemaal onderaan is een schilderij te zien van het kasteel De Giessenburg.

 

Museum Het Reghthuys

Dorpsstraat 10
3381 AG Giessenburg

Vacatures

Wij zoeken bestuursleden. Onze vereniging is op zoek naar een conservator en een bestuurslid PR en communicatie. Kom jij ons team versterken? Kijk hier voor meer informatie.

Openingstijden

woensdag- en zaterdagmiddag
13:30 uur tot 17:00 uur
groepen op afspraak

0184 65 28 72
bgg secretariaatgvgs@gmail.com

Museumstuk

De Alblasserwaard was een heerlijk terrein voor de landbouwmechanisatie. En dat zien we terug in ons museum. Toen boeren in andere gebieden in Nederland nog met de hand werkten, kwamen bij ons al de eerste machines. > Lees verder

Volg ons ook op Facebook

Fotobank

Honderden historische foto's van onze dorpen in de Fotobank. Het aantal groeit nog steeds! > Lees verder